Saturday, June 11, 2011

Ben Ashaari : Jom Kenal Blog Saya .

Assalamaualaikumm :)


bila terpampang gambar pakcik Ben Ashaari . bermakna saya join segmen dia lettew :P
korang pun meh lah join !!! > klik sini kalau nak join 


atas tugasan yang diberikan oleh pakcik vavavommm tuu . alia kena tulis satu kisah
tentangg blog alia . okey , keybord and jari jom menari nari.

Blog Alia Natasha ditubuhkan pada 11.11.2010 :)so secara saintifik blog ni dengan alia
telah berkongsi perasaan suka mahupun duka selama 7 bulan dah :)
huk alohhh , seroo metaa jahh . 

Blog Alia pada mulanya banyak memaparkan kisah-2 yang geli ataupun jiwan karat nak 
mampus tapi setelahh alia mengkaji semula . alia telah banyakk belajar menulis cerita yang
tak geli geleman dah orang tak meluat bila baca . Kalau dahulu blog alia sangat sangat crowded widget yang tidak diperlukan merata rata , di sidebar , dan di footer .

Tapi, bila alia mula travel dunia blogger  , baca tip tip blogger yang superverb
baru sedar wah wah wahh ! blog aku ni dasattt gila sebab tuu orang tak baca .
orang lain kata , berblog ni tak payahh belajar . memang alia tak belajar tapi alia
selalu mengikuti tips tips yang diberikan . kalau alia rasa tips tuu kena ikut alia pun ikut .

Masa mula mula buat blog follower dua tiga orang je .dan alia mengamalkan konsep ''You follow me, i follow you '' tapi alia dah berhenti guna cara tuu , sebab alia dah sedar
follower not everythings dan kita tak boleh paksa paksa orang untuk follow kita .
biar hati dia terbuka untuk follow blog kita . samapi sekarang alia masih tak percaya ada orang follow alia sampai beratuss :) terima aksih reader and follower

Sepanjang perjalanan alia dan blog alia ini , persahabatan sesama blogger mahupun readers amat penting . alia banyak kenal blogger-2 dekat Sahabat Blogger .
mereka selalu memberi tunjuk ajal , dan jawab soalan alia bila blog alia ada masalah ke hapeee ^^ 

Alia suka baca blog yang baruu baruu , sebab mereka akan mengeluarkan idea idea yang fresh freshh gituu :) bila tengok mereka , sesetengah orang mesti dah tau . blog ni akan femes suatu hari nanti . tapi dalam istilah kamus hidup berblog dengan alia .
femes ke tak , itu tak penting yang penting kita ikhlas berblogging .
femes ke tak ? kalau cerita dia boring alia tak akan baca blog itu .
bagi alia memaparkan cerita cerita yang CAMBEST amat penting ..

Kalau orang kata dekat alia ''Elakkan menulis ketika kita tidak mempunyai idea :)''
sesetengah orang berblogg risau kenapa duit tak masuk lagi ni , kenapaaa ?
tapi alia tak risau , sebab alia berblog bukan sbb duit . Alia buat nuffnang
tapi , kalau duit masuk alhamdulilah . kalau tak masuk , bukan rezeki kita .

Alia tak sempurna sebab aila selalu jadi TYPO . 
alia mintak maaf kalau ada salah eja tuu.

Okbaii !
terima aksih kerna membaca .

9 comments:

solomolo said...

singgah untuk berkenal sesama blogger..
happy blogging...
[^_^]

Fadzmie Mohamad said...

Salam perkenalan dari Fadzmie!
Jom singgah blog Fadzmie. :)

# segmen jom kenal blog #

Wahida said...

Jalan-jalan dekat sini daripada blog En. Ashaari :D

Haffiz MohdNoor said...

hai., nice blog.. Apis dah kenal blog disini.. JOM kenal blog disana..

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

singgah sini pagi2 untuk sesi suai kenal blogger.. semalam tak sempat nak BW... hehe~

happy blogging.. (^^,)

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

ainol akasyah said...

terjah kembali dari blog ben ashaari..jom berkenalan :)

Betul Ke ni mata pakwa Abby Abadi

CikHanis said...

hye!drop by here :)nice blog^^

http://velogsweetmanes.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Amirah Su'aidah said...

salam perkenalan dari mira...

meh la singgah blog mira pulak..

http://myra-aida.blogspot.com

etieQzoNe said...

salam kenal dari cik ida :)

jemput datang rumah ye..


fabulously happy