Thursday, June 9, 2011

Puji Atau Kritiklah Entri Ku Ini

Assalamualaikum ^^


minggu ni banyak kemain alia masukk segemn ngan contest kann :D HAHA
kalau korang nak juin jugak sila ke >> Blog Ben Ashaari

dalam segmen ni kita kena tulis satu cerita berdasarkan kaitan gambar 
di atas dengan dunia blogger . okey ! 

________________________________________________

Bak kata pepatah , jangan lupa daratan . Ingat masa kita first first time jadi blogger.
kita mula dari bawah barulah naik keatas . kalau nama cerita tu ''Jangan pandang belakang'' tapi kita sekali sekala kena pandang belakang supaya kita tak lupa asal usul kita duluuu :)

mana lah tahu kot kot belakang kita ada harimau ke kan ? 

so kita kena pandang belakang .
macam gamabar di atas , reflaction cermin tu membuatkan kita boleh tengok belakang .
buat kita tak lupa , ehh ! bukan aku seorang je yang stuckk kat sini

adaaa ramai lagi orangg ! dan ramai lagi orang kat belakang , belakang akuu ni ! so , kita jadi blogger jangan lupa dirii dan kena bersyukur dengan apa yang kita ada. lagipun , tak salah kita support blogger-2 baruu dan blogger-2 lama . kita satu komuniti mesti hidup dalam komuniti tak mau jadi cik anon yang tegur orang cara salah :)

 okey , sudah siap ringkasan saya ? dapat tak moral value of this short story ?
tak dapat ?

moral value : kita hidup kena sedar tanah yang kita pijak . tak boleh lupardaratan . kena sayang ibubapa yang mendidik kita yang bayar broadband kitaa. kena tegur orang cara baik-2 tak mau tegur orang marah marah , caci caci .

17 comments:

fuuyooh said...

entri awak memang bagus.. cuma satu je.. ade laok ke.. saya minta sikit bleh.. lapar lah..

selendang merah said...

betul 2 kita kena selalu ingt sape kita jgn lupa daratan...like entri nie

Heidi Shafiq said...

klu join segmen ni dpt hadiah ape?

Alia Natasha said...

fuuyooh : hee, nak laokk apa pulak nie ? haihhh

Alia Natasha said...

selendang red : terima aksih :D

Alia Natasha said...

heidi : tak dapat hadiah apa apa ler :) cuma dapat , raking visitor naik . Ben ashaari kan .

shopping2u said...

dtg sini pulak..


jgn lupa kembali..

http://www.my-shopping2u.com/

♥ Frau Reen ♥ said...

entri awk best..jom kritik n folow saye
http://clickheartyamereen.blogspot.com/2011/06/puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html
done folow u

☀ Izzaty Hedry☀ said...

btol 2 kita perlu bersyukur ngn apa y kta miliki sekarang ney ...=)

... said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

yup. moga2 kit aynag ebrblog ni, sentiasa beringat. eh. kalau pakcik terlupa, tolong ingatkan. kalau pakcik leka, ketuk dengan senduk :p

eh. button follow, tak boleh guna la dik. error. dia tulis, ID blog korang. adik betulkan widget tu, tukar 'ID blog korang' dengan no. id adik. boleh dapat id tu masa nak buat posting entri, buka dashboard, dsb

terima kasih berkongsi pendapat dan teguran~

hm..dah godek2..
pakcik berminat nak tahu perkembangan entri dan blog ni.
maka, pakcik follow kamu~ jika sudi, singgah dan follow pakcik.
update2 selalu~

pakcik punya link blog entri segmen ni :

http://fadzli-rt.blogspot.com

Cik Cempaka said...

yup, agree,,,jangan lupa pandang belakang kalo takde hantu...kalo dah di atas pun, jangan lupa pandang bawah.. ^^

Sal Saari said...

sukaaaa..
yg penting nawaitu kita..

cik Ida said...

like it!!

Miss Ran said...

pengsan bace komen anda

tak tipu

erm betul tu..jgn paling belakang lg

kite hidup bkn sorg kat dunia kan

Elih Japahar said...

Panjangnya entry...hehe :)

http://elihjapahar.blogspot.com/2011/06/segmen-puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

nice entry... (^^,)

best bace entri ni...
betul tu... jgn lupa daratan... apa salahnya blogger support blogger kan... hehe ~

teruskan berblog ye + happy blogging..

cik gege said...

jgn lupa diri...hihihi...good advise...=)

http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/